FI*SHAMIRIN PERSIALAISET JA EXOT


SHAMIRIN KISSALA

Shamirin kissala kesällä.

Shamirin kasvattajanimi on hyväksytty 30.10.1995 ja samana  syksynä hankin ensimmäiset kaksi persialaiskissaani.

Kissalamme sijaitsee n. 7 km Vaasan keskustasta Pappilanmäen omakotialueella. Asumme 2-kerroksisessa omakotitalossa, jossa on tilaa yli 200 neliötä 2 henkiselle perheellemme, kissoillemme ja yhdelle koirallemme. Lämpöisinä kesäpäivinä voivat kissamme nauttia auringosta talomme edustan ja puutarhan aitauksissa.

Ensimmäiset kasvattini syntyivät kodissamme lokakuussa 1996 kummallekin naaraalleni ja isänä oli Stalworth-kissa.

Tästä alkoi kasvatustyö joka jatkuu edelleen. Haluan kasvattaa "omilla linjoilla" lisäten aina sopivasti ja harkiten vierasta verta. Koen näin kasvatustyön haastavana ja pyrin siinä edelleen eteenpäin.

Päävärini ovat olleet punainen ja creme. Jatkossa kasvatus painottuu tabbykissoihin, värinä ruskeakilpikonnatabby, sinikilpikonnatabby ja ruskeatabby sekä laikku- ja savukissoihin.

Exotic-kasvatus alkoi vuoden 2002 keväällä hankittuani exotic uroksen 2001 vuoden lopulla.

Päämääräni on kasvattaa terveitä vankkarakenteisia ja hyväluonteisia persialaisia ja exoticeja kauniilla avoimella ilmeellä.

Jalostuksessa käytän vain FeLV- ja FIV ja Microsporum Canis negatiiv. testattuja kissoja.

Kissamme  asustavat kotonamme perheenjäseninä  ja rakkaina lemmikkeinä joita voin mieheni kanssa tarvittaessa palvella vuorokaudet ympäri.  

Meillä ei ole sijoituskissoja eivätkä siitoskollimme  ole yleisessä siitoskäytössä.

Pitkän siitos- ja näyttelyuran jälkeen kissat ovat loppuelämänsä kissalassamme eläkepäiviä viettäen.

Emme kierrätä kissojamme emmekä myy tietoisesti kasvattejamme kierrätettäviksi.

Kasvatuksen ohella käymme näyttelyissä niin usein kun se on vain mahdollista. Kissalassamme on useita hyvin menestyneitä kissoja. Näyttelyissä on mahdollisuus tavata toisia kasvattajia ja kasvatteja omistajineen sekä solmia uusia tuttavuuksia.

Toisinaan tuomme näyttelyihin pentujamme yleisön ihasteltaviksi tai uusille omistajille luovutettaviksi näyttelypäivän jälkeen. Valitettavasti pentuja ei ole ympäri vuoden saatavilla vaan ne yleensä syntyvät syksyn ja talven aikana. Tulevaisuudessa yritämme saada pentueita tasaisemmin ympäri vuoden jos mahdollista.

Kasvattejamme on ympäri Suomen ja pyrimme siihen että välimatkat kissalan ja kasvattiemme  uusien kotien välillä eivät ole esteenä hankkia Shamirin kissalasta pentuja.

Suomen Kissaliiton järjestämässä Vuoden Kissa 2013 kilpailussa Shamirin kissala oli kategoriaI kasvattajaluokan 2. paras kasvattaja  ja vuonna 2014  paras kasvattaja. Shamirin kissala on ollut myös I kategorian paras kasvattaja RUROKissa useina viime vuosina ja viimeksi 2015.

Jos olet kiinnostunut kissojemme ja kotiin jääneiden kasvattiemme näyttelymenestyksestä niin kotisivuille tulevat tulokset jokaisesta käymästämme näyttelystä kissakohtaisesti.

Vuoden 2018 ensimmäinen pentue syntyi 2.3.2018 ja on samalla kissalan ensimmäinen colourpointpentue. (C-pentue). Viimeisin pentue syntyi 3.12.2018 (G-pentue).

Shamirin C-pentue 4 viikkoa ja I-pentu 2 viikkoa

 

  Lisätietoja pentusivulla.

Pennuista on kuvia kotisivuillamme ja pentublogissa. Kuvia pyritään laittamaan viikottain jos vain on kuvattavia. V. 2018/2019 pentusuunnitelmat on esitelty pentusivun lopussa.

Jos olet kiinnostunut hankkimaan pennun rehelliseltä ja vastuuntuntoiselta Pohjalaiselta kasvattajalta niin ota ihmeessä yhteyttä sähköpostilla, puhelimitse tai vaikka kissanäyttelyissä.

                                                                                                              

Suomen Kissaliiton järjestämässä Vuoden Kissa 2014 kilpailussa Shamirin kissala oli kategoriaI kasvattajaluokan paras kasvattaja samoin kuin PIROK ja RUROK yhdistyksissäkin. Vuoden Kissa 2015 kilpailussa Shamirin kissala oli kasvattajaluokan toiseksi paras kasvattaja.

Tervetuloa Shamirin kissalaan!  Välkommen!


          

FIN*Shamirin kissala
        Marjatta Joensuu
                      Kirkkoherrankatu 8  65380 VAASA
          Puh. 040-5912918
                         Email: marjattajoensuu@gmail.com